Föreningen

Svenska Folkbyggen nr 7 bildades 1945 då föreningens två fastigheter byggdes. De två fastigheterna består av totalt 75 lägenheter och ligger i det lugna området Bellevue i Göteborg. Husen ligger med närhet till spårvagns- och buss-kommunikationer som tar dig till centrala Göteborg på under 10 minuter.

 

Karta

 

 

Föreningens medlemmar har möjlighet att fritt nyttja tvättstuga med torkrum, snickeriverkstad samt bastu.

Det finns en Facebook-grupp där föreningens medlemmar kan gå med för att underlätta kommunikationen mellan medlemmar.

 

Tvättstuga

Tvättstugan finns i källaren på Lotta Svärdsgatan 3E. Tvättid kan bokas enligt tidsintervallerna nedan och ger tillgång till två tvättmaskiner, en torktumlare samt ett torkrum. I tvättstugan finns också en “spontanmaskin” som inte kan bokas, men som kan användas fritt då den är ledig. Tvättider är som följer

Mån-Fre
08.00-12.00
12.00-16.00
16.00-18.30
18.30-21.00

Lör-Sön
10.00-13.00
13.00-16.00
16.00-19.00

Torktumlare och torkrum är tillgänglig upp till en timma efter avslutad tvättid.

Bokningslista finns i väggskåpet till vänster om dörren in till tvättstugan. Tre tillfällen per lägenhet och månad gäller, samt boka endast en tvättid åt gången.

 

Snickeriverkstad

Snickeriverkstaden bokas en vecka åt gången, nyckeln lämnas ut under expeditionens öppettider och återlämnas nästkommande expeditionstillfälle.

 

Föreningslokal

Föreningslokal finns med plats och tillbehör för 30 personer. Köket har utrustning som spis, ugn, kyl/frys, mikrovågsugn, diskmaskin etc.

Föreningslokalen kostar 150:- att hyra i en dag. En depositionsavgift på 500:- tas ut som återfås då lokalen lämnas i gott skick och återlämnande av nyckel.

 

Trädgård

Föreningens gårdar tas om hand av föreningens medlemmar. Detta sköts i form av en trädgårdsgrupp där de medlemmar som vill kan gå med för att vara med och påverka hur gårdarna sköts. Medlemmar i föreningen kan gå med i trädgårdsgruppens facebook-grupp som finns här.

 

Bastu

Bastun ligger i källaren under Lotta Svärdsgatan 1E (mittemot föreningslokalen). Bastun får utnyttjas fritt av föreningens medlemmar. Bokning sker på bokningslistan som hänger utanför bastun. Bastun är öppen under följande tider, övrig tid är bastun avstängd:

Sön-Tors 08.00-22.00

Fre-Lör 08.00-23.00

 

Parkering

Föreningen har 26 parkeringsplatser som kan hyras av föreningens medlemmar för 100:-/mån. Kontakta styrelsen för att sätta upp dig på kölistan. Se Parkeringsregler